MOVES

SVÅRT ATT KOMMA VIDARE I LIVET?

Känner du att din tillvaro saknar en riktning?

Är du långtidsarbetslös och ung, mellan 18-30 år?

Har du tappat orken att ta dig upp och hitta motivation för studier eller jobb?

Saknar du en gemenskap, ett sammanhang att utvecklas genom?

Är du beredd att göra en liten resa på 8 veckor och prova att stå på egna ben för att utvecklas och komma vidare i livet?

I mitten av februari startar Sundbybergs Folkhögskola andra omgången av MOVES – ett ESF-projekt som vänder sig till dig som är mellan 18-30 år som varken jobbar eller studerar. Projektets går ut på att du, tillsammans med andra, ska planera och genomföra 8 veckors praktik i en ny spännande miljö i Sverige. Målet är att du ska hitta tillbaka till (eller kanske upptäcka nya!) drömmar för ditt liv, och att du ska få erfarenheter som gör det lättare för dig att börja plugga, hitta jobb eller engagera dig i samhället när projekttiden är över. Genom MOVES får du en möjlighet att träffa nya människor, och att tillsammans med dem genomföra en resa för praktikarbete. När projektet är slut hoppas vi att du känner dig stärkt i din tro på dig själv och din förmåga. Vi vet att dina drömmar är värdefulla, att din framtid är viktig. Och att samhället behöver dig och din röst.

Hur går det till? Med stöd från folkhögskolan åker du, tillsammans med en grupp på ca 10 personer, till en ny stad i Sverige för att göra praktik på en plats med meningsfulla arbetsuppgifter. Att delta i projektet tar ungefär en termin och består av:

* ett par månaders förberedelser hos oss på folkhögskolan

* en praktikperiod på ca 8 veckor

* en “framtidsfas” där du (med dina nya erfarenheter i bagaget) får stöd att ta nästa steg i livet.

Det kostar ingenting att delta. Projektet står för resa, försäkringar och uppehälle, och du behåller din ersättning från t.ex. Försörjningsstöd under hela perioden. Du är välkommen att ansöka oavsett vilka behov just du har, men du måste kunna klara av att resa, bo tillsammans med andra, sköta enklare arbetsuppgifter och inte ha några drogproblem.

Skulle det kunna vara något för dig eller någon du känner? Ring, sms:a eller mejla så får du veta mer!

Johanna Hillerbrand Rune

Sundbybergs folkhögskola

johanna.hillerbrand@sundbyberg.fhsk.se

Rekrytering sker löpande t.o.m den 29/1.

Skicka din intresseanmälan så snart som möjligt.