Fakta om skolan

En skola med tradition

Sundbybergs Folkhögskola är en skola med lång tradition, från Stockholms Borgarskola 1836 och vidare till Stockholms Folkhögskola 1926. S:t Eriks Folkhögskola startade 1971 mitt i Stockholm. Efter diverse delningar och sammanslagningar finns nu Sundbybergs Folkhögskola sedan 1996 i Rissne, medan systerskolorna Södra Stockholms Folkhögskola finns i Skärholmen (fd Långbro folkhögskola) och Skarpnäcks Folkhögskola i Skarpnäck.

Sundbybergs Folkhögskola

Till Sundbybergs Folkhögskola kommer du på 20 minuter från T-Centralen. Sundbybergs Folkhögskola har sina lokaler i ett äldre hus med folkhögskoleanda. Här finns ett stort skolbibliotek, en ljus ateljé för skapande aktiviteter, datasalar och en språkstudio med datorer. I fiket kan du köpa billiga och goda lunchrätter. Skolan har en humanistisk och skapande inriktning. Alla ettårslånga kurser, förutom Kulturparaplyet, har tillvalsämnen med skapande inriktning. Sundbybergs Folkhögskola är en mötesplats för människor från olika kulturer med olika erfarenheter och bakgrund. Erfarenhetsutbyte, ökad förståelse och respekt mellan människor är särskilt viktigt för oss. Här skaffar du dig kunskaper för fortsatta studier och arbetsliv. Du blir medveten om din egen förmåga och stärker dig själv. Vår grundidé bygger på att varje deltagare ska bli sedd. Det är därför närvaron är så viktig.

Kurser

Här kan du komplettera din grundskole- eller gymnasieutbildning. På folkhögskolans allmänna kurser kan du bli behörig till högskolestudier, eller lära dig mer svenska på kurser med svenska som andraspråk. Vår skriv- och läskurs vänder sig till dig som har dyslexi. Du som vill utveckla din kreativa sida väljer vårt Kulturparaply. Där kan du ägna ett år av ditt liv på Filmlinjen, Sång- och Teaterlinjen eller Skrivarlinjen. Efter det första året kan du gå vidare till tredje terminen där du kan förverkliga din projektidé. Vårterminen 2010 startade vi en projektkurs i dokumentärfilm. Vi har även uppdragsutbildningar.

Tillgänglighet

Skolan är tillgänglig för rullstolsanvändare. Tekniska resurser finns för deltagare med dyslexi.

Tillgänglighet på SL