Allmän baskurs (nivå 1)


 

 

Baskursen riktar sig till dig som vill påbörja gymnasiestudier i lugn takt. Du har även möjlighet att repetera dina grundskolekunskaper.

På Baskursen studerar du svenska, engelska, matematik, samhällsorienterande ämnen och drama/bild. Dessutom ingår ett tillvalsämne som exempelvis yoga och körsång. Vi bygger vidare på de kunskaper och färdigheter du har med dig när du börjar hos oss.

Vi arbetar med teman som t ex levande historia samt gör olika studiebesök. Vi vill ge dig en bred allmänbildning att utgå ifrån som förbereder dig för fortsatta studier på gymnasienivå. Vi varvar grupparbeten, individuellt arbete, korta föreläsningar med skapande uttryck.

 

Målgrupp

Baskursen vänder sig till dig som inte har grundskolekompetens, har grundskolekompetens eller har tidigt avbrutna gymnasiestudier.

 

Kursens mål
Efter kursen kan du studera vidare på gymnasienivå på folkhögskola.

För att uppnå grundläggande behörighet krävs 1-3 år på folkhögskola beroende på dina förkunskaper och vad du har för mål med dina studier. Kursen ger behörighet i vissa gymnasiegemensamma ämnen.

Kurstider för läsåret 2017/2018

Höstterminen: 21 augusti - 21 december 2017. 

Vårterminen:10 januari - 25 maj 2018. 
Vi har höstlov (vecka 44), sportlov (vecka 9) och påsklov (vecka 14).   

Kostnader
Undervisningen är avgiftsfri. För studiematerial, kopiering samt studiebesök betalar du 900 kr per termin (1 800 kr för hela kursen). Observera att en kostnad för kurslitteratur tillkommer.

För mer information om kostnader, återbud, avbrott, kravrutiner ring 08-445 39 00

Ansökan
Senast 1 juni vill vi ha in din ansökan.

Alla sökande kallas till ett informationsmöte och en kort antagningsintervju. 

För att göra din ansökan klicka på länken nedan "ansök här" och skapa därefter ett konto för ansökan på Folkhögskolornas Mina Sidor. (Samma konto gäller för alla folkhögskolor.)
Får du ingen bekräftelse från no-replay@schoolSoft.se att ansökan är mottagen kontakta skolan 08-445 39 000 eller info@sundybergsfolkhogskola.se. 

Ansök här

 

 

Kursdeltagare berättar

Homeira

Allmän baskurs (09/10) 
Allmän fortsättningskurs (10/11) 
Allmän påbyggnadskurskurs Psykologi och samhälle (11/12)

Att gå på Folkhögskolan har haft olika betydelse för mig då och nu.  

Jag började på Sundbybergs Folkhögskola hösten 2009. Jag var inte behörig för studier på universitet. Jag saknade språkkunskaper. Fick inte plats på flera utbildningsinstanser eftersom jag hade någon form av utbildning (Data) från mitt hemland. Folkhögskolan fyllde gapet där emellan. Folkhögskolan erbjöd mig inte bara kurser och utbildningar rent teoretiskt utan möjlighet och metoder att komma i kontakt med samhället. Personalens engagemang, vilja och omsorg gjorde det möjligt för mig.  Man iakttar föreläsarna och den glöd och kärlek de lägger ned på sitt arbete på folkhögskola.  

Idag läser jag för att bli miljövetare på Södertörns högskola, institution för Livskunskap. Hittills jag klarat alla moment, tack och lov. Det jag saknar är värmen och glädjen jag kände hos er.  

Jag fick en chans och en bra start hos er, vilken fortfarande driver mig inom utmaningar som följer med. Alltid när man möter en utmaning behöver man stanna för en stund. Kolla i backspegeln och orientera sig för nästa vägval. Då behöver man tänka på något bra man har gjort ifrån sig för att ladda upp. För att orka ta steget fram. Mina erfarenheter på Folkhögskolan följer mig när jag tittar i spegeln. Visst jag gjorde bra ifrån mig men det är mycket mer som jag ser i spegeln. En vänlig och stimulerande miljö där jag kände mig trygg. Folk som stödde mig och visade omtanke. 

Jag brukar tala och rekommendera Sundbybergs Folkhögskola till folk som söker nya vägar. Jag kommer att fortsätta göra det.