Allmän fortsättningskurs (nivå 2)

Fortsättningskursen vänder sig till dig som saknar fullständig gymnasiekompetens. Undervisningen bedrivs delvis som temastudier inom ett eller flera ämnen.

Du läser gymnasiegemensamma ämnena svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia och naturkunskap. Dessutom ingår drama/bild och ett tillsvalsämne som exempelvis Qi Gong eller teckning.

Du får lära dig att söka och bearbeta information samt kritiskt granska material som ökar din förmåga till självständiga studier i framtiden. Kursen förbereder dig inför nivå 3 på folkhögskolan.

Förutom gymnasiegemensamma ämnen har du en möjlighet att gå på djupet i ett antal aktuella kunskapsområden.  

Målgrupp

Fortsättningskursen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper. Du kompletterar din utbildning på gymnasienivå.

Kursens mål

Kunskaper motsvarande 1-2 år på gymnasium och behörighet i vissa kärnämnen/gymnasiegemensamma ämnen.


Förkunskaper

  • 1 år allmän kurs på folkhögskola eller
  • godkänd grundskola samt minst 1 års yrkesverksamhet eller
  • 1 års godkända gymnasiestudier
  

Kurstider för läsåret 2017/2018

Höstterminen: 21 augusti - 21 december 2017. 

Vårterminen:10 januari - 25 maj 2018. 
Vi har höstlov (vecka 44), sportlov (vecka 9) och påsklov (vecka 14).   

Kostnader
Undervisningen är avgiftsfri. För studiematerial, kopiering samt studiebesök betalar du 900 kr per termin (1 800 kr för hela kursen). Observera att en kostnad för kurslitteratur tillkommer.

För mer information om kostnader, återbud, avbrott, kravrutiner ring 08-445 39 00

Ansökan
Senast 1 juni vill vi ha in din ansökan.

Alla sökande kallas till ett informationsmöte och en kort antagningsintervju. 

För att göra din ansökan klicka på länken nedan "ansök här" och skapa därefter ett konto för ansökan på Folkhögskolornas Mina Sidor. (Samma konto gäller för alla folkhögskolor.)
Får du ingen bekräftelse från no-replay@schoolSoft.se att ansökan är mottagen kontakta skolan 08-445 39 000 eller info@sundybergsfolkhogskola.se. 

Ansök här 

 

Kursdeltagare berättar

Marysol

Allmän fortsättningskurs
Allmän kurs, påbyggnad humanistisk inriktning (09/10 +10/11)

Skolan för mig var som ett andra hem . Särskilt första året utvecklade jag mina förmågor jättemycket. Svenska språket är nyckeln. Förutom att lära mig det svenska språket fick jag också en stor inblick i den svenska kulturen samt träffa nya människor.  

Jag blev tipsad av en granne som hade läst tidigare på en folkhögskola och det som låg närmast mig som bor i Solna var just Sundbybergs Folkhögskola. JAG ÄR MER ÄN NÖJD MED SKOLAN. 

Innan jag började på folkhögskolan hade jag läst på komvux och det blev en stor och positiv överraskning för mig i jämförelse med studieformen på komvux. Skolan fick mig att känna mig hemma då alla elever och lärare tillsammans är som en enda stor familj. Det kändes dessutom verkligen skönt att gå i en klass där vi alla hjälptes åt och stöttade varandra i våra studier. 

Efter skolan kom jag in på röntgensjuksköterskeutbildningen på Karolinska Institutet. Jag kommer förmodligen att jobba ett tag som röntgensjuksköterska för att få lite kött på benen och senare läsa vidare och specialisera.

 

(Marysol arbetar nu som röntgensjuksköterska)