Dokumentärfilmkurs

En terminskurs vårterminen 2018 i dokumentärt arbete med film

Kursinnehåll

Vi arbetar med semi-professionella kameror. Genom praktiska och teoretiska övningar samt handledning får du större insikt i foto, bildkomposition, bildberättande, ljud, ljussättning, research/manus, intervjuteknik, redigering samt mixning/ljudläggning.

Besök av gästföreläsare ingår.

Vi utbildar dig för den verklighet som väntar efter kursen. Vårt mål är att du ska bli en blivande Gerillafilmare som bemästrar alla leden i filmproduktion. Vi arbetar avsiktligt med billig men smart teknisk utrustning.

Kursen avslutas med ett längre slutprojekt.

Du kan även fortsätta dina studier i en termin till genom att söka till Kulturparaplyets projektår höstterminen 2018. Där kan du ägna dig åt ett längre eget projekt.

Observera: På grund av mycket fysiskt arbete i och utanför skolan kan det innebära svårigheter för vissa att delta i denna kurs.

Kursens mål

Syftet är att ge deltagarna förståelse för det dokumentära arbetssättet och insikt i olika dokumentära berättarsätt.

Du behöver grundläggande datavana och ett stort intresse för dokumentärfilm.

Kursen är 15 veckor lång. Den pågår mellan 29 januari - 25 maj 2018. Studierna är på heltid under stort eget ansvar.

Enstaka platser kvar!

Ett urval av de sökande kallas till intervju.

För att göra din ansökan klicka på länken nedan "ansök här" och skapa därefter ett konto för ansökan på Folkhögskolornas Mina Sidor. (Samma konto gäller för alla folkhögskolor.)
Får du ingen bekräftelse från no-replay@schoolSoft.se att ansökan är mottagen kontakta skolan 08-445 39 000 eller info@sundybergsfolkhogskola.se.

Ansök här

Kostnad

Undervisningen är avgiftsfri. För kopiering och annat studiematerial betalar du 2 500 kronor.

Studiefinansiering

Studierna bedrivs på gymnasienivå och ger rätt till studiestöd från CSN/Centrala Studiestödsnämnden. Mer information kan du få från CSN 0771-27 60 00 eller csn

Kulturparaplyet
Kursen ingår i Sundbybergs Folkhögskolas Kulturparaply - en arena för berättande och gestaltning. Här samlar vi våra profilkurser. Kursdeltagarna i Filmlinjen, Skrivarlinjen och Sång- och Teaterlinjen möts och arbetar tillsammans i korta projekt.

Tidigare studerande

"Fick en bra grundläggande inblick i hur det är att jobba med film och redigering, vilket fick mig att söka vidare utbildning"

"Inspirerande"