Skrivarvecka

Skriv, dikta och berätta

Detta är en kurs för dig som vill prova på att skriva dikter, noveller och berättelser.

På ett lustfyllt sätt prövar vi och experimenterar med det skrivna språket.

Vi gör kreativa skrivövningar, aktiverar våra sinnen, bearbetar texter, talar om texter samt läser etablerade författares verk och studerar deras teknik.

Kursen syfte är att ge dig verktyg och metoder för ditt skrivande, genom att vi under veckan skapar ett rum för det kreativa skrivandet.

Kursledare: Alva Uddenberg, Skrivpedagog och folkhögskolelärare. Alva har hållit i korta och långa skrivarutbildningar sedan 2001. 

Inga förkunskaper krävs.

Undervisningen är avgiftsfri. För studiematerial, kopiering och kaffebetalar du 800 kr.

Kurstid 13 - 17 juni 2016.

Anmälan senast 1/5.

Ansökningsblankett längst ned på sidan


Fördjupningskurs i Musikteater  

Det här är en kurs för dig som siktar på en karriär inom musikteater, skådespeleri eller improvisationsteater. Fördjupningskurs för dig som redan jobbar med något av dessa, men nu vill utveckla och förbättra t.ex. sångrösten, den sceniska gestaltningen eller din improvisatoriska förmåga.

Kursinnehåll

  • Gestaltning av duetter i master class-form.
  • Improviserade dramatiska musikteaterscener med tonvikt på karaktärer, samspel, impulsträning och sång.

Två redovisningskvällar ingår!

Vi kommer att göra ett urval av de sökande baserat på de sökandes tidigare erfarenheter. Skriv därför om dina notkunskaper, ditt röstläge och favoritgenre i fältet ”mina erfarenheter i ämnet”.

Kursen är ett spännande samarbete mellan Sång- och Teaterlinjen på Sundbybergs Folkhögskola och Improakademien på Stockholms Improvisationsteater. Detta samarbete möjliggör att vi kan hålla låga kursavgifter. OBS! Anmälan är endast en intresseanmälan! Vi kommer att göra ett urval baserat på tidigare erfarenhet och kontaktar dig om du har fått en plats på kursen.    

 

Kursen ledare

Per Gottfredsson, 

improvisatör/regissör som sedan 1993 jobbat i den konstnärliga verksamheten på Stockholms Improvisationsteater . Han har också undervisat på teaterhögskolan i Helsingfors, samt regisserat uppsättningar i bland annat Helsingfors, Melbourne, Canberra, Berlin och på Västerbottensteatern i Skellefteå. Per har ett gediget internationellt kontaktnät och är medlem i improvisationsgruppen The Orcas Island Project som leds av Randy Dixon, konstnärlig ledare på Unexpected Productions i Seattle.

Svante Engblom,
grundare av och konstnärlig ledare för Sång- och Teaterlinjen vid Sundbybergs Folkhögskola sedan 1989. Utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm samt Indiana University. Har lett och producerat över 50 föreställningar. Som frilansande sångare och musiker har han varit engagerad i bland annat Folkparkerna i Sverige, Norrbottens Musiken, Teater och Musik i Sörmland samt Länsmusiken i Stockholm. Kompositör och textförfattare till nio musikaler och åtta album. Svantes musikal EYES har nypremiär 4 juni.

Mats Karlsson,
musiker, kompositör och producent. Har arbetat vid Stockholms Improvisationsteater sedan 2008. Mats har jobbat med många dansgrupper och teatrar genom åren, skrivit musik till musikaler och även lett repetitionsarbeten. Hans arbete med svenska hip hop-stjärnor har lett fram till många låtar på den svenska hitlistan. Mats är konstnärlig ledare för world jazz-bandet Velodrone som gett ut fyra album.   

 

Kurstid

3 - 5/8 2016. Onsdag 3 aug kl 10-16, torsdag 4 aug kl 10-16 + kl 19-21.30 (sångkväll), fredag 5 aug kl 10-16 + kl 19-21. 

 

Avgift

Undervisningen är avgiftsfri. För studiematerial och kopiering du 2 480 kr.

 

Kursplats

Stockholms Improvisationsteater på Sigtunagatan 12, Improstudion + Scenen.

  

Anmälan

Mer information och anmälan till denna kurs finns på Improteatern