VECKONYTT

VECKA 19 8-12 maj 2017

Informationsblad för Sundbybergs Folkhögskola

Mån 8/5 Fm Karina arbetar på expeditionen. Biblioteket är obemannat!

12-14 Studiebesök från utbildningsdepartementet med statsrådet Anna Ekström i spetsen.

Tis 9/5 10.00 Besök av en fotograf som ska ta bilder till skolans hemsida etc.

12.00-13.00 Kursråd

14.40 Antagningsintervjuer Projektåret

16.60 Antagningsintervjuer Allmän kurs

Ons 10/5 13.15 Antagningstest kurser med svenska som andraspråk

18.00 Skrivarlinjen läser på Signalfabriken i Sundbyberg

Tors 11/5 13.00 Antagningsintervjuer Filmlinjen

Em Karina arbetar på expeditionen. Biblioteket är obemannat!

Fre 12/5 14.30 Antagningsintervjuer Allmän kurs

Måndag 8 maj

Statsrådet Anna Ekström (gymnasie- och kunskapsminister) besöker tillsammans med lokalt kommunalråd skolan för att förstå bildningsresan för våra deltagare med svenska som andraspråk. De kommer äta lunch här, för att sedan besöka klasserna Upptäck Sverige och Vårdbiträdeskursen.

Tillvalsämnena slutar

Kör 4 maj

Knopp & kropp, Gitarr och Sticka 11 maj

Skriv mm, Teckna, Film redan avslutade

MR, och Yoga har inte bestämt slutdatum

Biblioteksböcker Påminnelse

Kom ihåg att lämna igen dina låneböcker (både till vårt bibliotek och eventuellt andra bibliotek).

Kursintyg lämnas bara ut till deltagare som lämnat igen sina böcker och inte har några skulder till skolan (skolavgift, parkering, fiket)

Låna böcker när biblioteket är obemannat

Nu arbetar Karina med Inger på expeditionen vissa tider. Då är biblioteket öppet, men obemannat. Det går bra att låna böcker, och det är viktigt att alla lån registreras.

Gör så här:

Kopiera baksidan av boken, där streckkoden sitter, och skriv ditt namn, klass, personnummer och datum. Lämna lappen på bibliotekariedisken vid datorn.

eller

Skriv en lapp med bokens titel och streckkodens siffror från bokens baksida. Skriv ditt namn, klass, personnummer och datum. Lämna på på bibliotekariedisken vid datorn.

Det går att söka böcker och låna om böcker på den här webbadressen:

Du kan då logga in med ditt personnummer och använda de fyra sista siffrorna i personnumret som pinkod.

Det går bra att lämna tillbaka böcker i lådan utanför ingången till biblioteket!

Köket i Annexet!

I Annexet behöver deltagare på Filmkursen skärpa till sig när det gäller att ställa in använt porslin i diskmaskinen eller diska upp efter sig! Det är dålig stil att låta andra städa upp efter er!

Ansvariga för självhushållet:

Huvudbyggnaden SoT

Annexet Upp

Den klass som är ansvarig för självhushållet ska:

• Hålla ordning i kylskåpet och mikrovågsugnarna

• Rensa, tömma och torka ur kylskåpet på fredagarna

För Annexet gäller även:

• Starta och tömma diskmaskinen med jämna mellanrum under veckan

• Tänk på att varje deltagare själv är ansvarig för att disken kommer in i diskmaskinen eller att den diskas för hand. Den ansvariga klassen är inte diskplockare.

Veckans citat:

Vänlighet är ett språk som de döva kan höra och de blinda se./ Mark Twain