Sundbybergs Folkhögskola söker en Verksamhetssamordnare på 100%

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som folkhögskolelärare och/eller i ledningsfunktion på folkhögskola.

Sundbybergs Folkhögskola ligger i Rissne, Sundbyberg ca 20 minuter från Stockholms centrum. Sundbybergs Folkhögskola är en mötesplats för människor från olika kulturer med olika erfarenheter och bakgrund. Erfarenhetsutbyte, ökad förståelse och respekt mellan människor är särskilt viktigt för oss. Sundbybergs Folkhögskola har sina lokaler i ett äldre hus med folkhögskoleanda. Här finns ett stort bibliotek, en ateljé för kreativa aktiviteter och ett trevligt skolfik. Skolan har en interkulturell, humanistisk och skapande inriktning. Alla årslånga kurser har tillval med olika innehåll. Sundbybergs folkhögskola har ca 270 deltagare. Vi är politiskt,religiöst och fackligt obundna, vår huvudman är Folkuniversitetet.

För att du ska trivas hos oss som verksamhetssamordnare krävs det att du är intresserad av samhällsfrågor och har ett stort intresse av att arbeta utifrån ett interkulturellt perspektiv. Ett av vår skolas viktigaste uppdrag är att främja demokratiska processer. Du bör vara utåtriktad och social samt flexibel då arbetet kräver flexibilitet.Administrationen som du kommer att ingå i är liten och består av rektor, ekonom, kursadministratör/bibliotekarie samt studie- och yrkesvägledare.

Funktionen som verksamhetssamordnare innebär att du, i nära samarbete med skolans rektor, har övergripande ansvar för den dagliga löpande verksamheten såsom tjänstefördelning, schemaläggning, sjukfrånvaro, vikarieanskaffning och löneunderlag. Lokalfrågor, personalfrämjande insatser, rekrytering, personalens kompetensutveckling och administration i Schoolsoft ingår också i dina arbetsuppgifter.Du har även övergripande ansvar för våra uppdragsutbildningar som i nuläget består av etableringskurser i samverkan med Arbetsförmedlingen och Folkbildningsrådet.

Dagligdags har du kontakt med våra deltagare där du förväntas kunna möta dem med god “serviceanda”.

Tillsammans med klassföreståndare är du behjälplig i samordnandet av praktikplatser för våra deltagare, där praktik ingår i kursupplägget. Du ingår i olika arbetsgrupper och representerar oss i olika projekt- och nätverksgrupper i närsamhället. Du har ett delegerat arbetsmiljöansvar med särskilt fokus på brandskyddsarbetet.

Vi värdesätter om du har förmågan och viljan till utveckling, har god samarbetsförmåga, är innovativ, noggrann, tydlig och kommunikativ. Har du dessutom erfarenhet av att söka projektmedel och driva uppdragsutbildningar så är det meriterande. Känns det spännande?

Då är du välkommen att skicka din ansökan till oss så snart som möjligt och senast den 30 januari 2017. Ansökan skickas till pethra.bixolarsson@sundbyberg.fhsk.se

Under ansökningstiden kommer vi löpande att kalla till intervjuer.Tillträde enligt överenskommelse. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till rektor Pethra Bixo Larsson, på telefon 072-2713071.