Svenska som andraspråk på grundskolenivå (SAS grund) - med praktik 

 

På den här kursen studerar vi svenska på grundskolenivå. Samtidigt lär vi oss mer om samhället. Vi samtalar, skriver och läser om ämnen som intresserar oss.

Vi uppmärksammar särskilt arbetslivet i Sverige. Till exempel arbetar vi med texter som tar upp aktuella frågor på svenska arbetsplatser, och diskuterar våra egna erfarenheter.

På kursen får du också möjlighet att göra praktik på en arbetsplats. Du väljer själv en arbetsplats inom ett område som intresserar dig.

Du får även möjlighet att bli godkänd i svenska som andraspråk på grundskolenivå (Sas grund). Då kan du fortsätta att studera, till exempel på en yrkesutbildning på gymnasienivå.

 

Du får också studieteknik och möjlighet att studera matte och engelska vid behov. 

På kursen lär du dig mer om din omvärld genom att läsa tidningar och böcker, diskutera aktuella ämnen och göra studiebesök.

Tyngdpunkten i undervisningen ligger på svenskan.  

(SAS grund) Svenska som andraspråk på grundskolenivå - med praktik på arbetsplats är en ettårig kurs på heltid, 30 lektioner/vecka.

Efter genomgången godkänd kurs får du ett kursintyg, inte betyg.

Folkhögskolan är en annorlunda skolform där vi arbetar tillsammans för att nå dina mål. 

 

Förkunskaper

Sfi D eller motsvarande kunskaper.


Kurstider för läsåret 2017/2018

Höstterminen: 21 augusti - 21 december 2017. 

Vårterminen:10 januari - 25 maj 2018. 
Vi har höstlov (vecka 44), sportlov (vecka 9) och påsklov (vecka 14).   

Kostnader
Undervisningen är avgiftsfri. För studiematerial, kopiering samt studiebesök betalar du 900 kr per termin (1 800 kr för hela kursen). Observera att en kostnad för kurslitteratur tillkommer med cirka 200 kr per läsår.

För mer information om kostnader, återbud, avbrott, kravrutiner ring 08-445 39 00

Ansökan
Senast 1 maj vill vi ha in din ansökan.

Alla sökande kallas till ett skriftligt språktest och en kort antagningsintervju. 

För att göra din ansökan klicka på länken nedan "ansök här" och skapa därefter ett konto för ansökan på Folkhögskolornas Mina Sidor. (Samma konto gäller för alla folkhögskolor.)
Får du ingen bekräftelse från no-replay@schoolSoft.se att ansökan är mottagen kontakta skolan 08-445 39 000 eller info@sundybergsfolkhogskola.se. 

Ansök här