Allmän fortsättningskurs

Gymnasienivå

Höstterminen: 21 augusti - 19 december 2017.

Vårterminen:10 januari - 29 maj 2018.
Vi har höstlov (vecka 44), sportlov (vecka 9) och påsklov (vecka 14).

Undervisningen är avgiftsfri. För studiematerial, kopiering samt studiebesök betalar du 900 kr per termin (1 800 kr för hela kursen). Observera att en kostnad för kurslitteratur tillkommer.

För mer information om kostnader, återbud, avbrott, kravrutiner ring 08-445 39 00.

Senast 1 juni vill vi ha in din ansökan.

Alla sökande kallas till ett informationsmöte och en kort antagningsintervju.

För att göra din ansökan klicka "ansök" och skapa därefter ett konto på Folkhögskolornas Mina Sidor. (Samma konto gäller för alla folkhögskolor.)
Får du ingen bekräftelse från no-replay@schoolSoft.se att ansökan är mottagen kontakta skolan 08-445 39 000 eller info@sundyberg.fhsk.se.

Helene Österlund
helene.osterlund@sundbyberg.fhsk.se

Allmän fortsättningskurs (nivå 2)

Fortsättningskursen vänder sig till dig som saknar fullständig gymnasiekompetens. Undervisningen bedrivs delvis som temastudier inom ett eller flera ämnen.

Du läser gymnasiegemensamma ämnena svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia och naturkunskap.

Du får lära dig att söka och bearbeta information samt kritiskt granska material som ökar din förmåga till självständiga studier i framtiden. Kursen förbereder dig inför nivå 3 på folkhögskolan.

Förutom gymnasiegemensamma ämnen har du en möjlighet att gå på djupet i ett antal aktuella kunskapsområden.

Målgrupp

Fortsättningskursen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper. Du kompletterar din utbildning på gymnasienivå.

Kursens mål

Kunskaper motsvarande 1-2 år på gymnasium och behörighet i vissa kärnämnen/gymnasiegemensamma ämnen.

• 1 år allmän kurs på folkhögskola eller
  • godkänd grundskola samt minst 1 års yrkesverksamhet eller