Allmän påbyggnadskurs Psykologi och samhälle

Gymnasienivå

Kurstider för läsåret 2017/2018

Höstterminen: 21 augusti - 19 december 2017.

Vårterminen:10 januari - 29 maj 2018.
Vi har höstlov (vecka 44), sportlov (vecka 9) och påsklov (vecka 14).

Undervisningen är avgiftsfri. För studiematerial, kopiering samt studiebesök betalar du 900 kr per termin (1 800 kr för hela kursen). Observera att en kostnad för kurslitteratur tillkommer.

För mer information om kostnader, återbud, avbrott, kravrutiner ring 08-445 39 00.

Senast 1 juni vill vi ha in din ansökan.

Alla sökande kallas till ett informationsmöte och en kort antagningsintervju.

För att göra din ansökan klicka på "ansök" och skapa därefter ett konto på Folkhögskolornas Mina Sidor. (Samma konto gäller för alla folkhögskolor.)
Får du ingen bekräftelse från no-replay@schoolSoft.se att ansökan är mottagen kontakta skolan 08-445 39 000 eller info@sundyberg.fhsk.se.

Annelie Bergh
annelie.bergh@sundbyberg.fhsk.se

Psykologi och samhälle (nivå 3)

Kursen Psykologi och samhälle motsvarar sista året på gymnasial nivå och studierna är tvärvetenskapliga och temaorienterade. Kursen förbereder dig väl inför framtida högskolestudier.

Kursinnehåll

Vi arbetar under året med många olika teorier och perspektiv som ger kunskap om människan både ur en psykologisk synvinkel och utifrån ett samhällsperspektiv. Kursen behandlar bland annat beteendevetenskap, genuspedagogik, sociologi, arv och kultur, normkritik samt hållbart liv.

Du läser också svenska, engelska, matematik, religion och naturkunskap för att få behörighet i alla gymnasiegemensamma ämnen. Förutom gymnasiegemensamma ämnena har du möjlighet att gå på djupet i ett antal aktuella kunskapsområden. Mycket av arbetet bygger på självständiga studier, olika skrivövningar som bl.a. ska resultera i en uppsats inom ämnena samhällskunskap och psykologi.

Målet med kursen

Målet med kursen är att komplettera din utbildning på gymnasienivå och uppnå grundläggande behörighet för högskola och universitet. Du lär dig olika metoder som behövs vid vetenskapliga studier och blir väl förberedd för högskolans krav.

Ett alternativ kan också vara eftergymnasiala studier på yrkeshögskolan.

• 2 år allmän kurs på folkhögskola eller
  • 2 års godkända gymnasiestudier (1 600 poäng)

Behörigheter

Grundläggande behörighet till högskola och universitet enligt nya systemet i Gy2011. Dessutom särskild behörighet i följande ämnen:

• Samhälle 2
  • Historia 1a2
  • Psykologi 1 och eventuellt Psykologi 2a
  • Matematik 2a/b/c
  • Matematik 3a/b/c

Dessutom kan du, beroende på dina förkunskaper även få

• Naturkunskap 1a2