Allmän påbyggnadskurs Samhälle med global historia

Gymnasienivå

Kurstider för läsåret 2017/2018

Höstterminen: 21 augusti - 19 december 2017.

Vårterminen: 10 januari - 29 maj 2018.
Vi har höstlov (vecka 44), sportlov (vecka 9) och påsklov (vecka 14).

Undervisningen är avgiftsfri. För studiematerial, kopiering samt studiebesök betalar du 900 kr per termin (1 800 kr för hela kursen). Observera att en kostnad för kurslitteratur tillkommer.

För mer information om kostnader, återbud, avbrott, kravrutiner ring 08-445 39 00.

Senast 1 juni vill vi ha in din ansökan.

Alla sökande kallas till ett informationsmöte och en kort antagningsintervju.

För att göra din ansökan klicka på "ansök" och skapa därefter ett konto på Folkhögskolornas Mina Sidor. (Samma konto gäller för alla folkhögskolor.)
Får du ingen bekräftelse från no-replay@schoolSoft.se att ansökan är mottagen kontakta skolan 08-445 39 000 eller info@sundyberg.fhsk.se.

Jenny Hed
jenny.hed@sundbyberg.fhsk.se

Kursen Samhälle med global historia motsvarar sista året på gymnasial nivå och studierna är tvärvetenskapliga och temaorienterade. Kursen ger dig en stabil grund att stå på inför framtida högskolestudier.

Vi arbetar under året med många olika teorier och perspektiv som ger kunskap om människans livsvillkor, globalt, historiskt fram till idag. Kursen behandlar bland annat kolonialism, postkolonialism, rasismens idéhistoria, mänskliga rättigheter, konflikter, interkulturella perspektiv, normkritik samt hållbar utveckling.

Du läser också svenska, engelska, matematik och naturkunskap för att få behörighet i alla gymnasiegemensamma ämnen.

Målet med kursen

Att komplettera din utbildning på gymnasienivå och uppnå grundläggande behörighet för högskola och universitet. Du lär dig olika metoder och perspektiv som behövs vid vetenskapliga studier och blir väl förberedd inför högskolans krav.

Ett alternativ kan också vara eftergymnasiala studier på yrkeshögskolan.

• 2 år allmän kurs på folkhögskola eller
  • 2 års godkända gymnasiestudier (1 600 poäng)

Behörigheter

Grundläggande behörighet till högskola och universitet enligt nya systemet Gy2011. Dessutom särskild behörighet i