SchoolSoft

Ett skrivande rum – distans

Studietakt

50% halvfart

CSN-nivå

Csn berättigad

Kurstid

Start måndag 7 januari 2019

Första träffen torsdag 24/1 och fredag 25/1.

Andra träffen torsdag 21/2 och fredag 22/2.

Tredje träffen torsdag 21/3 och fredag 22/3.

Fjärde träffen torsdag 25/4 och fredag 26/4.

Femte träffen torsdag 16/5 och fredag 17/5.

Slutar onsdag 29 maj.

10 deltagare

Avgifter

Undervisningen är avgiftsfri. För studiematerial och kopiering betalar du 900 kronor för kursen.

Ansökan

Skriv ett personligt brev där du berättar varför du vill gå kursen och där du berättar om ditt skrivande. Bifoga också nyskriven text 2 A4.

Sök till Ett skrivande rum senast 20 april 2019.
26/8-20/12 2019

Kursansvarig

Alva Uddenberg
alva.uddenberg@sundbyberg.fhsk.se

Övrig info

Ett skrivande rum

– en distanskurs med inriktning mot den skrivande processen.

Skriver du och vill utforska din skrivprocess och utveckla ditt skrivande?

Detta är en skrivarkurs för dig som vill komma vidare med ditt skrivande och ge dig själv mer tid och rum för att skriva.

Vi arbetar med olika skrivövningar tillsammans för att utveckla hantverket och inspireras. En central del av kursen är textsamtal; vi läser och samtalar om text skriven av deltagarna.

Vi gör övningar för att bygga upp det skrivande rummet; en inre plats dit du kan gå för att finna orden och ge dig själv tid att skriva. Att arbeta med ett konstnärligt skapande är också att arbeta med sig själv.

Syftet är att du ska få ökad tillgång till orden och utveckla ditt språk och dina teman, för att tydligare se vad du skriver och vad du vill utveckla – kanske utmynnar det i ett tydligare skrivprojekt.

Antal deltagare: 10

Tre spår

  1. Läsa skönlitteratur – litteratursamtal (digitalt)
  2. Skrivövningar (digitalt och på skolan) och Skrivuppgifter (digitalt och på skolan)
  3. Textsamtal (på skolan)

Några röster från tidigare deltagare på distanskursen Ett skrivande rum:

“Jag är så oerhört nöjd och tacksam för att jag har fått gå på Ett skrivande rum. Den har varit ovärderlig för mig och mitt skrivande. Innehållet har varit så rikt och inspirerande. Skrivövningarnas uppläggning har bidragit till att granska texters uppbyggnad. Kursen har varit en vägvisare på livets irrvägar. Tack för vägskyltar och bänkarna för vila. Den här vandringen har varit fylld med glädje och tårar”
/Marianne Danielsson

“Då jag håller på med ett längre skrivprojekt har det känts bra med olika slags skrivövningar, för det blir så lätt att jag nästan bara skriver på mitt projekt annars. Att få olika skrivövningar blir som att pumpa in ny luft i skrivandet.  Sen har det varit jättebra för mig att kunna lämna in och få respons på olika avsnitt i mitt skrivprojekt” /Eva Wissting

“Härligt att slippa ”gå till skolan” varje dag utan kunna disponera sin tid och sitta hemma och arbeta. Trevlig anda på Sundbybergs Folkhögskola!” /Maria Mûller