Svenska som andraspråk

Kurser med svenska som andraspråk

Vårdbiträde, Barnomsorg, Upptäck Sverige, Mer svenska, SAS Grund

De här kurserna är för dig som kan lite svenska men behöver lära dig mer för att komma framåt med studier i Sverige. Kurserna passar när man är på B, C eller D nivå i SFI.

Kurserna är 1 år långa på grundläggande nivå (grund). De är CSN-berättigade.

Efter kursen får man ett intyg.

Du har möjlighet att göra SFI-prov C och D och få kursbetyg i SFI. Du har också möjlighet att få kursbetyg i Sas Grund. Det är din lärare som bedömer om du klarar det.

Man går i skolan måndag-fredag cirka 9.00-16.00.

På en folkhögskola studerar man tillsammans i en grupp. Man träffar sina lärare och klasskamrater mycket. Det finns tid att få hjälp och stöd med studierna. Man gör också många andra saker tillsammans, till exempel studiebesök, går på museum, teater, bio och utflykter. När man är tillsammans och pratar mycket svenska så lär man sig fortare. Och man har roligt och får nya vänner!

Välkommen till oss!

Läs mer och gör en ansökan på vår websida www.sundbybergsfolkhogskola.se

Du kan också komma till skolan och göra en ansökan.

Adress: Kasernvägen 1 i Rissne. Nära T-bana Rissne.

SVA 2 översättning somaliska pdf

SVA 2 översättning arabiska pdf