filmlinjen_sundbybergs_folkhogskola

Vi söker en eller flera lärare till våra filmutbildningar

Vi söker nu en filmlärare till vår utbildning Dokumentärfilmslinjen. Tjänsten är ett vikariat för en av våra dokumentärfilm-lärare på Sundbybergs Folkhögskola under oktober 2023. Eventuellt finns möjlighet för återkommande vikariat under resten av läsåret och möjlighet till framtida tjänst nästa läsår.

För att du ska trivas på Sundbybergs Folkhögskola är det en fördel om du är intresserad av samhällsfrågor och har ett stort intresse av att arbeta utifrån ett interkulturellt perspektiv. Ett av våra viktigaste uppdrag är att främja demokratiska processer. Du behöver ha ett stort engagemang när det gäller att hitta individuella lösningar till olika deltagare utan att ge avkall på grupptillhörighet och gemenskap med andra. Det pedagogiska arbetet på filmutbildningarna fokuserar på deltagarna och deras utveckling och kräver att du är engagerad, nyfiken, samarbetsvillig och prestigelös.

Kompetenskrav: Kunskaper och professionell erfarenhet inom ett eller flera av dessa områden:

● Filmregi

● Intervjuteknik

Du bör ha erfarenhet av att undervisa, gärna med pedagogisk utbildning och erfarenhet av att själv göra dokumentärfilm.

Meriterande är kunskap om:

● Filmfoto och ljussättning

● Filmljud

● Klippning och andra delar av postproduktionen

Omfattning: deltid, 50%

Månadslön

Du är välkommen att skicka din ansökan senast 15 september 2023 till rekrytering@sundbyberg.fhsk.se

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till rektor Marc Harding, på telefon 076-780 60 39.

Sundbybergs Folkhögskola ligger i Rissne i Sundbyberg, ca 15 minuter från Stockholms centrum. Vår skola är en mötesplats för människor med olika tillhörigheter, erfarenheter och bakgrund. Erfarenhetsutbyte, ökad förståelse och respekt mellan människor är särskilt viktigt för oss. Sundbybergs Folkhögskola har sina lokaler i ett äldre hus med folkhögskoleanda. Här finns ett stort bibliotek och en ateljé för kreativa aktiviteter. Skolan har en interkulturell och skapande inriktning. Sundbybergs folkhögskola har ca 270 deltagare. Vi är partipolitiskt, religiöst och fackligt obundna, vår huvudman är Folkuniversitetet. Skolan flyttas december 2023 till Ursvik Entré.

Skrivet 2023-08-14
Gå tillbaka