Vi söker en lärare från Barn- och Fritidsprogrammet.

Sundbybergs Folkhögskola söker nu en lärare till vår utbildning Barnomsorg, svenska som andraspråk. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning med tillträde den 8 januari 2024. 

För att du ska trivas på Sundbybergs Folkhögskola är det en fördel om du är intresserad av samhällsfrågor och har ett stort intresse av att arbeta utifrån ett interkulturellt perspektiv. Ett av våra viktigaste uppdrag är att främja demokratiska processer. Du behöver ha ett stort  engagemang när det gäller att hitta individuella lösningar till olika deltagare utan att ge avkall på grupptillhörighet och gemenskap med andra. Det pedagogiska arbetet på våra utbildningar i svenska som andraspråk fokuserar på deltagarna och deras utveckling och kräver att du är engagerad, nyfiken, samarbetsvillig och prestigelös. Ett gott bemötande och förhållningssätt till människors olikheter är ett krav. 

Kompetenskrav: 

Du har förskole- eller fritidspedagogutbildning plus att du har en lärarkompetens,Yrkeslärare eller Folkhögskolelärare. 

Kunskaper och professionell erfarenhet inom områden relaterade till barn i förskoleåldern. 

  • Barns utveckling och lärande
  • Specialpedagogik
  • Pedagogiska teorier och praktiker
  • Människors miljöer

Meriterande är erfarenhet och kunskap om folkhögskolan som särskild utbildningsform. 

Omfattning: deltid, 70 %

Månadslön

Du är välkommen att skicka din ansökan senast  6 oktober 2023 till rekrytering@sundbyberg.fhsk.se 

Skriv lärare Barnomsorg i ämnesraden. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till rektor Marc Harding, på telefon 076-780 60 39.

Sundbybergs Folkhögskola ligger i Rissne i Sundbyberg, ca 15 minuter från Stockholms centrum. Sundbybergs Folkhögskola är en mötesplats för människor med olika tillhörigheter, erfarenheter och bakgrund. Erfarenhetsutbyte, ökad förståelse och respekt mellan människor är särskilt viktigt för oss. Sundbybergs Folkhögskola har sina lokaler i ett äldre hus med folkhögskoleanda. Här finns ett stort bibliotek och en ateljé för kreativa aktiviteter. Skolan har en interkulturell och skapande inriktning. Sundbybergs folkhögskola har ca 270 deltagare. Vi är partipolitiskt, religiöst och fackligt obundna, vår huvudman är Folkuniversitetet. Skolan flyttas 1  december 2023 till Ursvik Entré.

Skrivet 2023-09-18
Gå tillbaka