SchoolSoft

FEMINISM & GESTALTNING ♥ ENSTAKA PLATSER KVAR TILL VÅRENS KURS! ♥ KURSSTART 21/1!

januari 16, 2019 | aktuellt

Är du arg över orättvisor? Längtar du efter verktyg för att förändra samhället? Sök till Feminism & gestaltning! Kursen ges på heltid och är CSN-berättigad.

Feminism & gestaltning riktar sig till dig som är intresserad av feministiskt förändringsarbete. Under kursen studerar vi olika inriktningar inom feminismen – t.ex. postkolonial feminism, socialistisk feminism och queerfeminism – och vad de säger oss om samhället.Hur påverkas våra liv av rasistiska och sexistiska förtryck? På vilka sätt återskapas klassorättvisor? Och hur kan vi använda skapandet som ett verktyg för att skapa förändring?

På kursen arbetar vi med att utforska kunskap, kamp och kollektivitet genom teori, skapande, skönlitteratur och erfarenhet. Vi provar på att arbeta med olika kreativa uttryck, såsom poesi, filmskapande och politisk scenkonst. Inga förkunskaper behövs, men däremot en vilja att testa på och att arbeta med kollektiva kunskapsformer.

I mötet mellan feministisk teori och kreativa uttryck öppnar sig ett annat sätt att erfara, utforska, använda och göra kunskap. Genom föreläsningar, workshops och diskussion utvecklar du och dina kurskamrater era tankar kring makt och orättvisor, och undersöker möjliga motstånd tillsammans.

PLATS: Sundbybergs folkhögskola i Rissne i Stockholm
KURSTID: 21/1-28/5
FRÅGOR? Maila till johanna.hillerbrand@sundyberg.fhsk.se

För mer information om kursen: http://sundbybergsfolkhogskola.se/…/vara-roster-feminism-g…/

Ansök till kursen här: https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/LoginApplicant.jsp…

SPRID GÄRNA