SchoolSoft

Ledig tjänst: 100% kurator/studie & yrkesvägledare

februari 18, 2019 | aktuellt

Sundbybergs folkhögskola ligger i Rissne, 15 minuter från Stockholm och nära Hallonbergen, Rinkeby, Tensta och Hjulsta där många av våra deltagare kommer ifrån. Vi arbetar utifrån ett interkulturellt perspektiv och har mänskliga rättigheter som en grund i alla våra kurser. Sundbybergs folkhögskola ingår i Stiftelsen Stockholms folkhögskola, vår huvudman är Folkuniversitetet. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna.

Lucienne går i pension efter 25 år på vår skola, här har hon varit ett gott stöd för våra deltagare, både som studie- och yrkesvägledare och som kurator. Nu söker vi efter en fullgod efterträdare som ska arbeta både kurativt och med studie- och yrkesvägledning till våra deltagare.

Vi söker dig som identifierar dig med skolans bildningsperspektiv och övertygelse om att vi blir som bäst, när vi är olika tillsammans.

Sundbybergs folkhögskola har allmänna kurser med olika inriktningar; Behörighetsgivande allmänna kurser såsom baskurs, fortsättningskurs, samhälle med global inriktning, samhälle och psykologi samt skriv- och läskurs. Kurser på grundläggande nivå med svenska som andraspråk. Särskilda kurser med olika estetiska inriktningar, sång & teater, film, dokumentärfilm, skrivarkurs, feminism & gestaltning, distanskurserna postproduktion för film och tv samt skrivande rum. Vi ger kurser i svenska för asylsökanden och har etableringskurser i samarbete med Arbetsförmedlingen. Totalt rör sig ca 280 deltagare i vår skola per läsår.

Hos oss kommer du att arbeta med b la vägledning, stöttning av deltagare, ingå i stödteam, arbeta administrativt i Schoolsoft med registrering av deltagares tidigare studier, information kring studiemedel (CSN) etc.

Du måste ha en god digital kompetens och ha lätt för att skapa goda relationer. Du har erfarenhet från att samarbeta med många olika professioner, såsom lärare, skolledning och administrativ personal och framförallt vuxenstuderande. Du har lätt för att samverka, är handlingsinriktad och ser helheten på skolan. Du är konstruktiv och strukturerad med ett stort engagemang. Du behöver vara en god organisatör och ha goda kunskaper inom utbildningsområdet. Du har en adekvat högskoleutbildning som socionom, studie- och yrkesvägledare eller beteendevetare. Erfarenhet av folkbildning och samverkan med arbetsförmedlingen är en merit. Vi ser gärna att du är flerspråkig.

Tjänsten är 100% med tillträde 15 augusti 2019. Vi tillämpar provanställning under 6 månader. http://sundbybergsfolkhogskola.se/ Vid frågor kontakta rektor Pethra Bixo Larsson, 072-2413071 Välkommen att maila din ansökan med CV och personligt brev senast 20190317, men gärna så snart som möjligt då vi kommer att ha löpande intervjuer. Skicka din ansökan till pethra.bixolarsson@sundbyberg.fhsk.se

100% kurator_studie & yrkesvägledare till Sundbybergs folkhögskola