SchoolSoft

Studera feminism och skapande i höst

maj 31, 2019 | aktuellt

Är du arg över orättvisor? Längtar du efter verktyg för att förändra samhället? Sök till Feminism & gestaltning. Kursen ges på heltid och är CSN-berättigad.

Feminism & gestaltning riktar sig till dig som är intresserad av feministiskt förändringsarbete. Under kursen studerar vi olika inriktningar inom feminismen – t.ex. postkolonial feminism, socialistisk feminism och queerfeminism – och vad de säger oss om samhället. Hur påverkas våra liv av rasistiska och sexistiska förtryck? På vilka sätt återskapas klassorättvisor? Och hur kan vi använda skapandet som ett verktyg för att skapa förändring?

På kursen arbetar vi med att utforska kunskap, kamp och kollektivitet genom teori, skapande, skönlitteratur och erfarenhet. Vi provar på att arbeta med olika kreativa uttryck, såsom poesi, filmskapande och politisk scenkonst. Inga förkunskaper behövs, men däremot en vilja att testa på och att arbeta med kollektiva kunskapsformer.

Enstaka platser kvar
Kursstart 26/8
Csn
Gå in på länken och skicka in ansökan http://sundbybergsfolkhogskola.se/vara-kurser/kulturparaplyet/vara-roster-feminism-gestaltning/
Välkommen!