Gloria Kisekka-Ndawula – Ett skrivande rum vt 2020 och ht 2020. Intervjuad av Alva Uddenberg.

Vem är du?

Mitt namn är Gloria Kisekka-Ndawula och jag är författare, sångare och musikalartist. Jag debuterar på Rabén & Sjögren nästa år, 2022. Jag är utbildad musikalartist på Kulturama och Balettakademien i Göteborg och har jobbat på scen sedan 17-års ålder. Jag är även gästlärare och tidigare deltagare på kursen Ett skrivande rum!

Hur var det att gå Ett skrivande rum?

För mig var det en otrolig upplevelse att gå Ett skrivande rum! Jag har alltid skrivit men inte riktigt hunnit med det under åren som musikalartist. Jag började Ett skrivande rum precis innan pandemin bröt ut, och i kursen fick jag plötsligt tillgång till allt det där jag inte riktigt hunnit med. Jag fick igång mitt skrivande, lärde mig om mitt språk, mitt eget sätt att skriva, om vilka teman som bubblade inom mig. Nu har jag en stadig grund att stå på och det är tack vare den här kursen! Ett skrivande rum är en kurs där man får växa som författare, tillsammans med kursdeltagare som vill detsamma, och med en fantastisk lärare.

 Vad tog du med dig efter att ha gått Ett skrivande rum

Genom skrivandet så lärde jag känna mig själv. Man skriver väldigt mycket, och sparar allt, och ser då röda trådar i skrivandet. Jag insåg att ”aha, det där som jag aldrig brukar tänka på är tydligen en stor del av vem jag är” – det syns i texterna! I mitt språk, i mina ord. Det märks också i responsen! Man är inte medveten om hela sig själv, och det var en väldigt häftig upplevelse att upptäcka. Först kommer orden, sen kommer insikterna. Förutom det fick jag med mig rutinen och vanan att skriva, det som håller mitt hantverk och mina berättelser levande.

Vad skulle du vilja säga till den som funderar på att söka Ett skrivande rum?

Om kursbeskrivningen lockar dig och känns som rätt nivå för där du är just nu –  SÖK! Jag tycker verkligen att kursen lever upp till sitt namn och beskrivning. Upplägget på kursen är lätt att anpassa till sig själv. Kursen är på distans men träffarna är det allra roligaste – så missa inte dem! Där får ni lära känna varandra och fysiskt också befinna er i det där underbara, trygga, skrivande rummet.

Vill du söka till kursen? Lämna intresseanmälan nedan.

Ansökan till vårterminen 2023 öppnar 1 oktober.

Skrivet 2022-08-10
Gå tillbaka