SchoolSoft

Lediga tjänster

Rektor Sundbybergs Folkhögskola

Vi söker
en inspirerande ledare som ser möjligheter och bidrar till att de blir verklighet.
en engagerad folkbildare med intresse för människor, kunskap och möten mellan kulturer.
en tydlig kommunikatör som gillar att ha med folk att göra.
en lyhörd beslutsfattare som tar ansvar för ekonomi, verksamhet och arbetsmiljö.

Vad innebär rollen?
Du ansvarar för planering, utveckling, marknadsföring, genomförande och uppföljning av Sundbybergs folkhögskolas verksamhet. Du ansvarar för skolans ekonomi, verksamhet och arbetsmiljö.

Tillsammans med medarbetarna driver du skolans verksamhet och pedagogiska arbete framåt utifrån uppsatta mål. Tjänsten medför ett självständigt arbete under stort eget ansvar. Du rapporterar direkt till styrelsen och dess ordförande.

Som rektor för Sundbybergs folkhögskola möter du människor med olika bakgrund, olika behov och olika drömmar. Du har tät kontakt med skolans personal och deltagare och med samhället omkring skolan. Du har kontakter med myndigheter, kommun, Arbetsförmedlingen och andra intressenter.

Sundbybergs folkhögskola är en av tre folkhögskolor i Stiftelsen Stockholms Folkhögskola. Stiftelsen ingår i Folkuniversitetsgruppen Öst, vilket ger dig tillgång till specialistkompetens inom bland annat ekonomi, HR och marknadsföring.

Vem söker vi?
Rollen ställer krav på flera års erfarenhet av att leda, driva och utveckla verksamhet med ansvar för organisation, ekonomi och medarbetare. Du har en akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper. Du har mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och kan kommunicera på engelska. Du har erfarenhet av och kunskap om utbildning, folkbildning och interkulturella möten. Du har intresse och erfarenheter av att arbeta med vuxnas lärande.

Vi förutsätter att du delar vår syn på alla människors lika värde och rätt till kunskap. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten.

Annat som är meriterande för tjänsten
Om du har genomgått rektorsutbildning för folkhögskola, tidigare arbetat inom folkhögskola, eller med chefsuppdrag inom utbildningssektorn eller civilsamhället är det meriterande.

Om du har ett eget nätverk i skolans närområde är det meriterande.

De närmaste åren kommer innebära utmaningar för skolan, bland annat i samband med byte av lokaler. Erfarenhet av att leda sådana processer är meriterande.

Sundbybergs folkhögskola har betydande intäkter från uppdrag utanför bidragen till folkhögskolans ordinarie verksamhet. Erfarenhet av arbete med utveckling av liknande uppdrag är meriterande.

För mer information och frågor
Vill du veta mer, kontakta styrelsens ordförande Gunnar Danielsson, telefon: 08 789 41 70; e-post gunnar.danielsson@folkuniversitetet.se
Facklig kontaktperson: Jakob Svanberg, jakob.svanberg@sundbyberg.fhsk.se 073 777 55 46
Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 20 augusti via ansökningslänken.  https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=223&ProjectId=190285&DepartmentId=5208&MediaId=5&SkipAdvertisement=False

Om Sundbybergs folkhögskola
Sundbybergs folkhögskola är en av Sveriges drygt 150 folkhögskolor. Den dominerande delen av skolans verksamhet finns i Rissne i nordvästra Storstockholm. Här bedrivs allmän kurs, särskild kurs, svenska från dag 1, etableringskurs Många av deltagarna kommer från närområdet kring Järvafältet. Därutöver bedriver man utbildning i svenska för invandrare, sfi, på filialer i Göteborg och Borås. Skolan omsatte ca 28 mkr och genomförde mer än 10 000 deltagarveckor år 2020. Skolans ekonomi är stabil. Antalet anställda var 38, varav 31 pedagoger. Skolans huvudman är Folkuniversitetet, Kursverksamheten vid Stockholms universitet.
Stiftelsen Stockholms folkhögskolas styrelseordförande är Folkuniversitetets stiftelserektor.

Hem